عباس ارگون

صنعت خودرو این روزها با مشکلات و معضلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند و برای برون‌رفت از این وضعیت باید متولیان این صنعت دنبال راهکارهای اصولی و مناسب باشند. در این رابطه،  عباس آرگون، عضو هیات‌نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به بیان نظرات خود پرداخته است.

آیا صنعت خودرو توان رقابت در خارج را دارد؟

باید گفت تغییرات اقتصاد جهانی به ویژه در بازارهای بزرگ بر تجارت و صادرات خودرو ایران تاثیری ندارد، به نوعی مقایسه خودروهای خارجی و ایرانی نادرست است. متاسفانه باید گفت خودروهای داخلی در مقیاس جهانی، از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.

چالش‌های فعلی صنعت خودرو در ایران شامل چه مواردی است؟

متاسفانه عوامل خارجی مانند تحریم‌ها و عوامل داخلی مانند قیمت‌گذاری دستوری منجر به نارضایتی مصرف‌کننده به ویژه در حوزه کیفیت شده، این درحالی است که تحریم‌ها مانعی بزرگ برای همکاری‌های بین‌المللی در صنعت خودرو هستند. بنابراین امیدواریم با تسهیل واردات خودرو، شاهد امکان رقابت با رقبای خارجی و افزایش کیفیت خودروها باشیم.

چگونه می‌توان از بازارهای جهانی بهره‌برداری کرد؟

از بازارهای خارجی می‌توان به عنوان یک فرصت در آینده به‌رغم قیمت‌گذاری‌های دستوری و تحریم‌ها بهره برد، چراکه با افزایش کیفیت خودروهای داخلی، شاهد گسترش آن، هم در بازار داخل و هم در کشورهای همسایه خواهیم بود. درحال‌حاضر نیز وضعیت بازار خودرو و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی توسط دولت رو به بهبود است. در چنین شرایطی باید از قیمت‌گذاری دستوری دوری کرد.

قیمت‌گذاری دستوری چه تبعاتی را به دنبال خواهد داشت؟

هر تولیدکننده‌ای می‌خواهد کالای تولیدشده‌اش را با حاشیه سود معقول به فروش برساند، اما زمانی که قیمت‌ کالا به شکل دستوری و از جای دیگری تعیین شود، عملا سازوکار بازار از بین می‌رود و پیش‌بینی‌پذیری و برنامه‌ریزی در کل روند تولید و مصرف به هم می‌ریزد. قیمت واقعی یک کالا را باید عرضه و تقاضا و سازوکار بازار تعیین کند. اگر خلاف این مورد پیش بیاید، سیاستگزار نمی‌تواند تصمیم درستی بگیرد که این رویه را بارها در اقتصاد ایران تجربه کردیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =